Püré, karaj
Üdvözöllek!
A mai receptnek különösen vasárnapi hangulata van, és szerintem épp ezért annyira jó! Bár most rántotthús nem került az asztalra, egy kis sült karaj igen.
Első lépésként feltesszük főni sós vízben a felkockázott és megpucolt krumplit.
Közben a karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és ízlés szerint jól befűszerezzük. Egy jénaiba zsírt majd JÓÓÓ sok hagymát és fokhagymát rakunk, szintén befűszerezve, egy kis rizstejszínnel. Ezzel jól összeforgatjuk a karajszeleteket és póréhagymacsíkokkal lefedjük az egészet. Rárakjuk a jénai tetejét és 180 fokon egy órát sütjük, majd levesszük a tetejét és pirulásig sütjük (kb fél-háromnegyed óra).
A püréhez a krumpliról majdnem az összes vizet leöntjük és a maradékkal összepépesítjük. Rizstejet, rizstejszínt rakunk hozzá.. meg persze sót. Ezután póráhagymát aprítunk bele, medvehagymát és szerecsendiót. Ezekkel összeforgatjuk.
Jó étvágyat!