Vasárnapi ebéd
Üdvözöllek!
A mai ebédünk kicsit macerás lesz, de megéri a fáradozást! Pulykamellet készítünk zöldfűszeres kéregben, elredukált húsleves szósszal, sütőben sült hagymás burgonyával és baconba tekert zöldbabbal.
Kezdetben tegyünk fel egy adag húslevest főni, de ne sózzuk! A pulykamellet vágjuk fel nagyobb szeletekre. Kenjük be zsírral és fűszerekkel (só, bors, fokhagyma, tárkony, provance fűszerkeverék).
Egy nagy tepsi aljába tegyünk karikákra vágott hagymát. Erre tegyünk vékonyra vágott burgonyaszeleteket. Sózzuk, fűszerezzük, majd készítsünk még egy ilyen réteget. Erre helyezzük rá a pulykamelleket majd alufóliával takarjuk le az egészet. 160 fokra előmelegített sütőben süssük egy órát, majd vegyük le a fóliát és 180 fokon süssük amíg a pulyka elkészül. A húsokat vegyük le a krumpliról és azt egész addig hagyjuk bent amíg meg nem puhul és a felső rétege meg nem pirul.
A nem vágott zöldbabokból kupacokat csinálunk és baconba csavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük amíg a bacon ropogósra sül.
A húslevest megéri minél korábban elkezdeni, mivel egész addig kell főzni míg kocsonyás állagúra nem redukálódik. Csak ekkor szabad sózni és ízlés szerint fűszerezni.
Salátával, csírákkal és paradicsommal tálaljuk. Jó étvágyat!