Dédmamám féle sülthús
Üdvözöllek!
Most dédmamám receptje alapján készült sülthúst hoztam. Valami isteni, a zsírját pedig pirítósra kenve vacsorának is lehet fogyasztani.
Jó sok hagymát felvágunk apróra. Ez adja majd a zsír legjobb ízét. A hagymát zsíron elkezdjük pirítani és jól megfűszerezzük. Sóval, egész borssal, fokhagymával, tárkonnyal, majorannával, petrezselyemmel... ízlés szerint bármivel. A hagymához vizet öntünk és addig forraljuk amíg puha nem lesz. Ezután beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet és azt is megfűszerezzük. Annyi szírt kanalazunk rá, hogy ellepje. Alacsony lángon legalább fél de inkább egy órát főzzük, amíg a csirke omlós nem lesz.
Sütőben sült burgonyával és salátával tálaljuk! A zsírt ne dobjuk ki, együk meg vacsorára pirítóssal. Jó étvágyat!