Baconbe tekert csirkemell rizottóval, fácskákkal
Üdvözöllek!
A mai ebédötlet egyszerű, de nagyszerű.
A megtisztított csirkemellet vágjuk csíkokra és ízlés szerint fűszerezzük be majd tekerjük baconbe és egymás mellé egy jénaiba tegyük be őket. 160 fokra előmelegített sütőbe, lefedve legalább fél órára tegyük be őket. Ha átsült, vegyük le a tetejét és 190 fokon süssük amíg a bacon ropogós lesz.
A rizottóhoz picit pirítsuk le a rizst majd nagyon kevés vízzel húzzuk fel. Húsleves levet öntsünk hozzá és folyamatos kevergetés mellett főzzük amíg puha nem lesz, közbe ízesítsük ízlés szerint. Mikor már majdnem kész, tegyünk hozzá zöldségeket majd fedjük le és hagyjuk úgy kicsit.
A fácskák, valójában brokkolik, egy különlegesen finom módon elkészítve. A brokkolit szedjük kisebb darabokra. Sóval, darált borssal, fokhagymával, medvehagymával, tárkonnyal szórjuk meg és sütőpapírral bélelt tepsire tegyük, majd rázzuk össze, hogy mindenhova jusson a fűszer. Légkeveréses sütőben 150 fokon addig süssük, míg ropogósra szárad.
Jó étvágyat!